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REGULATORY GUIDANCE
Part 383 — Commercial Driver’s License Standards; Requirements and Penalties
Section 383.93 — Endorsements

Question: Are drivers required to have both the “P” passenger and “S” school bus endorsements if
they are not transporting students when operating a “school bus,” as defined in 49 CFR §383.5?

Guidance: No. Only drivers actually transporting pre-primary, primary, or secondary school
students from home to school, from school to home, or to and from school sponsored events in a
school bus are required to have both the “P” and “S” endorsements. Only a “P” endorsement is
required by drivers delivering school buses from the manufacturer, by mechanics and other
drivers operating empty school buses, and by drivers transporting students and/or adults to and
from events that are not sponsored by the school.
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